• 0 producten
Winkelwagen
Nieuwsbrief
Aanmelden
Inloggen
Veilig betalen
Uit voorraad leverbaar
Voor 15.00 uur besteld. Morgen in huis!
14 dagen bedenktijd


Ole Bardahl begon in 1939 de Bardahl Manufacturing Company in Seattle, Washington USA. Hij deed een unieke ontdekking die de grenzen van de smerende werking van een olie aanzienlijk verlengde. Hij kwam tot de conclusie dat de moleculaire structuur van motoroliën door middel van een olietoevoeging zodanig kon worden gewijzigd, dat de olie zich beter aan de bewegende delen van de motor kon hechten.

Dit is het begin van Bardahl additieven. Bardahl oliën, additieven en brandstofadditieven beschikken nog steeds als enige over de unieke ‘Polar Attraction Formula‘. Deze formule zorgt voor de hechting aan metalen oppervlakken. Dit had tot gevolg dat een verbrandingsmotor doelmatiger kon werken met minder slijtage, wrijving en onderhoud. Het gevolg hiervan was dat de smeerfilm zorgde dat hogere temperaturen en drukken mogelijk werden.

Bardahl Orginal classic 5 liter can bardahl-truck ole-bardahl-full. De producten die Bardahl op basis van dit principe ontwikkelde werden een wereldwijd succes in de vele takken van de wedstrijdsport. Op deze manier wilde, en wil, Bardahl nog steeds dat de gebruikers van Bardahl kunnen vertrouwen op de beste smeermiddelen.

Wereldwijd
Bardahl heeft meer dan 80 jaar ervaring in de ontwikkeling van olietoevoegingen en brandstoftoevoegingen, smeermiddelen, en onderhoudsproducten voor gemotoriseerde voertuigen en industrie. In de loop van de jaren, verhoogde Bardahl zijn wereldwijde aanwezigheid en is nu in meer dan 100 landen verkrijgbaar. Het doel van het bedrijf toen en nu nog steeds, is om smeermiddelen van de beste kwaliteit te ontwikkelen, beter dan tot op dat moment verkrijgbaar. Dit resulteerde uiteindelijk in de fabricage van vele olietoevoegingen en brandstoftoevoegingen voor benzine, gas, diesel en propaan aangedreven voertuigen en machines.

Producten testen
Naast uitgebreid laboratoriumonderzoek vindt Bardahl de wedstrijdsport de allerbeste test voor haar producten. Onze producten worden daar onder de meest extreme condities getest. Powerboat-racing, Formule-1, INDY-cars en Cart-racing, NASCAR, Motorraces, Rally’s als Parijs-Dakar: Bardahl is de competitie aangegaan in al deze takken van sport en doet dat nog steeds. Bardahl smeermiddelen zijn speciaal ontwikkeld om onder de moeilijkste omstandigheden te blijven functioneren. De onderdelen blijven continu gesmeerd, daar waar andere toevoegingen dit allang niet meer doen. Daarom zal Bardahl, over de hele wereld, en altijd weer terug te vinden zijn in gemotoriseerde (top) sport. Eenvoudig, omdat de praktijk de beste test en bewijs is van onze kwaliteit.Klant centraal
Bijna vanzelfsprekend, bepalen het behouden van bestaande klanten en winnen van nieuwe relaties de toekomst van OCD Nederland B.V. Een actieve en deskundige buitendienst bezoekt klanten door het hele land. Zo horen we wat er leeft bij onze klanten en kunnen we ter plekke advies geven. Daarnaast volgen we nauwgezet de ontwikkelingen in de markt van smeermiddelen, additieven en onderhoudsproducten. Telkens zoeken we naar de oplossingen om nieuwe problemen het hoofd te kunnen bieden. Waarom kiezen mensen voor ons? Hieronder leest u belangrijkste overwegingen.

Bardahl:
1. Helpt problemen oplossen.
2. Helpt problemen voorkòmen.
3. Heeft een uniek breed assortiment: totaal leverancier.
4 Is uitgebreid getest in het laboratorium en de racerij.
5 Heeft meer dan 80 jaar ervaring.
6 Kan alle verpakkingen leveren.
7 Heeft vertegenwoordigers door heel Nederland.
8. Stelt de klant centraal; persoonlijk advies.
9. Heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Beter milieu met Bardahl
Minder CO2 uitstoot, lager brandstofverbruik, betere prestaties. Milieu, een thema waar niemand meer om heen kan. CO2 uitstoot, minder brandstofverbruik, zuinig rijden, ‘het nieuwe rijden’ etc. Een lager brandstofverbruik kunt u ook zelf realiseren en niet alleen door ‘het nieuwe rijden’.